Prijakovci bb, 78215 Dragočaj
Ko smo mi?

Vaš pouzdani partner

TERMOTEHNIKA d.o.o. Banja Luka osnovana je 1992. godine sa osnovnom djelatnošću projektovanja i montaže termotehničkih i termoenergetskih postrojenja, te proizvodnje specijalizovane termoopreme.

Zahvaljujući kvalitetu naših usluga i proizvoda postali smo prepoznatljivi na domaćem tržištu i možemo se pohvaliti čitavim nizom referentnih instalacija termotehničkih sistema grijanja, hlađenja, ventilacije, klimatizacije, vrelovoda, toplovoda, instalacije gasa, komprimovanog vazduha.

Naročito smo ponosni na lidersku poziciji u regiji na poslovima vezanim za poboljšanje energetske efikasnosti u zgradarstvu kroz izrade energestkih studija, energestkih elaborata, sertifikata, projekata i samo izvođenje instalacija u cilju poboljšanja energetske efikasnosti. Predstavljamo regionalnog lidera po pitanju implementacije instalacija koje iskorištavaju alternativne izvore i tzv. "otpadne" energije.

U posljednje vrijeme kada cijene energenata vrtoglavo rastu preduzimamo značajne korake na projektovanju i izvođenju postrojenja sa visokim stepenom energetske efikasnosti, ekoloških potpuno čistih, što našim klijentima donosi značajne uštede.

KOMPLETNA RJEŠENJA

Nudimo kompletna rješenja termotehničkih instalacija, od izrade idejnog rješenja, projektovanja, do samog izvođenja i puštanja u rad, kao i nadzora nad izvođenjem.

VIŠEGODIŠNJE ISKUSTVO

Višegodišnje iskustvo nam omogućava izbor optimalnih rješenja za bilo koji vid usluga koje nudimo, bilo da se radi o javnim, privatnim ili industrijskim objektima.  

100+ izvedenih projekata
70+ zadovoljnih klijenata
100+ energetskih pregleda objekata
20+ članova našeg tima
ISO 9001
Standardi i sertifikati

Kvalitet na prvom mjestu

Uspjeh i razvoj TERMOTEHNIKA d.o.o. počinje sa odgovornim i visoko profesionalnim pristupom poslu. Kao siguran i pouzdan partner izgradili  smo reputaciju na tržištu zbog čega nam mnogobrojni klijenti poklanjaju svoje povjerenje.

Naša firma bazirana je na stabilnom i zdravom razvoju uz svakodnevno napredovanje i obuku stručnog kadra, neprestano pratimo razvoj novih tehnologija, te sarađujemo sa različitim projektnim i naučnim ustanovama sa ciljem unapređenja postojećih rješenja.

Naše poslovanje smo uskladili sa standardom ISO 9001:2008, a pripremamo se za uvođenje standarda sistema upravljanja energijom ISO 50001:2011.

Naš tim

Temelj našeg uspjeha su znanja i
kompetencije naših stručnjaka

Naši zaposleni su prošli i prolaze razne obuke i usavršavanja od strane kako domaćih naučnih ustanova, tako i međunarodnih institucija.

Posjedujemo sve neophodne licence i sertifikate izdate od strane nadležnih domaćih ministarstava, kao i sertifikate međunarodnih kompanija koji nam omogućavaju rad na domaćem i inostranom tržištu.

Kvalitet i profesionalnost

Lojalnost naših klijenata
najbolja je potvrda onoga što radimo