Prijakovci bb, 78215 Dragočaj

Uspješno realizovani projekti poboljšanja energetske efikasnosti u RS

Kroz projekat rekonstrukcije javnih objekata u cilju poboljšanja energetske efikasnosti u Republici Srpskoj koji se finansira od strane Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske i kredita Svjetske banke uspješno smo završili radove na mašinskim instalacijama grijanja na objektima OŠ “Desanka Maksimović” Ribnik, dječiji vrtić “Neven” Banja Luka, te objektu OŠ “Branko Ćopić” Banja Luka.

U sklopu radova poboljšanja energetske efikasnosti izvršena je zamjena energenta kroz izgradnju nove kotlovnice na pelet za objekat u Ribniku, te izgradnja novih toplovodnih podstanica za objekte u Banjaluci. Ugrađeni su poptuno novi, moderni automatizovani sistemi sa opremom vrhunskih svjetskih i domaćih proizvođača kao što su DANFOSS, WILO, TOPLING, TERMOTEHNIKA i dr.

Izvršena je i rekonstrukcija unutrašnjih instalacija grijanja ugradnjom novih cijevnih mreža, zamjenom grejnih tijela i ugradnjom nove radijatorske armature sa radijatorskim ventilima koji imaju ugrađene regulatore diferencijalnog pritiska, “anti vandal” termostatske glave i sl.

Objekti koji su građeni 70-tih godina prošlog vijeka sa zastarjelim, dotrajalim i neefikasnim sistemima su ovim radovima dobili savremenu opremu, komfor u objektima je doveden na vrhunski nivo, a sve to uz znatno smanjenje potrošnje energije i emisija štetnih gasova.